Kiút a depresszióból


Kiút a depresszióból


Világszerte körülbelül 350 millió ember tapasztalja meg valamilyen formában a depresszió tüneteit. Ezért tekintik ezt a betegséget a nyugati világ legnagyobb pszichológiai rendellenességének. A 2020-as években a depresszió a második legfőbb rokkantsági ok a szívbetegség után. 

Ez felveti a kérdést... mi folyik itt?

A The Journey vállalat vezérigazgatója, Kevin Billett személyes tapasztalatai és tanításai szerint a depresszió csupán egy tanult, egészségtelen mintákon és viselkedésen alapuló állapot. A legtöbb ember esetében a depresszió NEM mentális betegség. Tudván, hogy az egészségtelen viselkedési formák tanult válaszok bizonyos szociális behatásokra, rengeteg ember sikeresen kiszabadította magát a depresszió útvesztőjéből a Belső utazás tanfolyamon megosztott tudás segítségével. Ehhez először is mélyebben értenünk kell, hogyan is kezdődhet el a depresszió. Miként betegíthet meg minket saját hitrendszerünk. 

Miközben felnövünk, a hozzánk legközelebb álló és számunkra legfontosabb emberektől megtanuljuk, mit gondoljunk, hogyan viselkedjük, mit érezzünk (és mit tilos éreznünk) . Hitrendszerünket nagy mértékben meghatározza:

  • Családunk
  • Kultúránk
  • Vallásunk
  • A Social Média
  • Társaink
  • Kollégáink, stb.

Ezek a családunkból és egyéb szociális csoportjainkból jövő hitrendszerek követendő példaként hihetetlen hatást gyakorolnak ránk. Válaszokat adnak számunkra feszültséget okozó helyzetek kezelésére. Hiszen megmondják, mit várnak el tőlünk, hogyan kell nyomás alatt viselkednünk és mely érzelmeket kell tabuként kezelnünk. Azt is megtanuljuk, mely érzések vannak a "jó" listán.

Végsősoron kifejlesztünk egy hitrendszert, ami robotpolótaként irányít bennünket -jóval a tudatosság szintje alatt- mindaddig, amíg komoly kihívással nem szembesülünk. Gyermekként tükrei vagyunk a minket körülvevőknek. Észrevétlenül átvesszük érzelmi elkerülési stratégiáikat is, melyek megfosztanak minket a valódi önkifejezéstől.

  • felnagyítjuk szokásainkat és erősebbnek mutatjuk, érezzük magunkat annál, amilyenek valójában vagyunk
  • szétfoszlatjuk és elnyomjuk "tiltott" érzéseinket, hogy valamiként megvédjük magunkat
  • merevvé és szabálykövetővé válunk, falakat és határokat építünk magunk köré, hogy érzelmeinket kordában tarthassuk

Sajnos, ezek a "túlélési technikák" lehetetlenné teszik érzéseink valódi, szívből jövő módon történő megnyilvánulását, megtagadják tőlünk az igazi szépséget és az őszinte érzések valódi mélységét.

A depresszió tünetei lehetnek:

Stressz, nyugtalanság, rossz közérzet, negatív gondolkodás, idegesség, visszavonulás, elégedetlenség, elesettség érzés, szorongás, kiégettség, fáradtság, homályos gondolkodás, letargia, veszteség, szomorúság, gyász, céltalanság, az intimitás hiánya, dermedtség, apátia, tompaság, csapdába esettség, reményvesztettség, öngyilkos gondolatok

(Kép felirata: "Az egyetlen érzés, amire emlékszem, hogy valaha éreztem, az iszonyatos üresség")

Egy pillanatra álljunk meg és tegyük fel magunknak a kérdést

Mely érzelmek megélését engedhetem meg magamnak? Mit nevezek "jó" érzésnek? Melyeket tekintem "rossz" érzelmeknek? Melyek vannak a "csúf" listán?

Amikor elkezdünk efféle kérdéseket feltenni magunknak, felfedezzük, honnan is származnak eredetileg a hiedelmeink, és talán felismerjük, hogy olyan hitrendszert tettünk a magunkévá, amely sosem volt valójában a miénk. Ezen a ponton válik szükségessé, hogy a kölcsönzött reakcióinkat új, egészséges hitrendszerre váltsuk le, mely támogatja az életünket.

Ha sosem jutunk el erre a tudatossági szintre és érzéseinket ellenőrizetlenül, gyógyítatlanul hagyjuk, az eredmény pusztítóvá válhat az idő előrehaladtával. A komoly helyzetekre adott, társadalmilag irányított válaszok azt mutatják, hogy hamis életet élünk, mely önmagunk védelme érdekében elnyomja, elutasítja, megmerevíti és elzárja, hogy valójában miként is érzünk. Valódi érzelmeink elutasításáért és manipulálásáért idővel komoly árat kell fizetnünk.

Többek vagyunk elnyomott érzelmeinknél és egészségtelen hiedelmeinknél

Szükség van bizonyos képességekre, hogy felismerjük és bevalljuk depressziós állapotunkat és helyette szabad, egészséges döntések meghozatalára váltsunk. Egy adag bátorság és elkötelezettség szükséges, hogy kitörjünk a depresszió szorításából. A jó hír, hogy LEHETSÉGES ezeket a mintákat teljes mértékben megszakítani és egyszer és mindenkorra megszabadulni tőlük!

Hogyan is kezdhetjük el szertefoszlatni ezen egészségtelen hiedelmeink, viselkedéseink és érzéseink labirintusát? Hogy férhetünk hozzá és tisztíthatjuk meg depressziónk eredő okait a legmélyebb szinten? Bátorság kell, hogy az igazsággal szembenézzünk.

A nyugati társadalmakban egy orvosnak betegenként sajnos hozzávetőleg csak 10 perce van kideríteni, hogy valójában mi folyik az adott páciense életében. Így aztán a leggyorsabb megoldás, ha felír néhány fajta antidepresszánst, melyek eltompítják a páciensei érzéseit. Ez nem megoldás a depresszióból való meggyógyuláshoz. Valójában mindez csak tovább súlyosbítja a problémát azáltal, hogy elnehezíti az érzések megélését és a tiszta gondolkodást.

Koncentrációt, bátorságot és energia ráfordítást igényel, hogy hozzáférjünk eltemetett érzéseinkhez, meglássuk hiedelmeinket, melyek többé már nem szolgálnak minket, és felismerjük automatikus, egészségtelen viselkedéseinket. A Belső utazás tanfolyamon megkapjuk a támogatást, mellyel képesek vagyunk beazonosítani a hibás és gyakran hátrányos szokásainkat. Könnyen megtanulható, ismételhető technikákat tanulunk, melyekkel felszámolhatjuk régi, haszontalan mintáinkat.

A Belső utazás módszere teljesen egyedi és végleges megoldást kínál

A Journey Intensive a valódi szabadságot teszi elérhetővé. A tudatosság megtapasztalása megadja nekünk a döntés lehetőségét, hogy mit is akarunk az élettől. Így megszabadulhatunk a vállunkat nyomó tehetetlenség és az elnehezültség súlyától. Energia és kreativitás tölti meg az üresség helyét, további, őszinte érzelmeket előhívva (áldás, öröm, boldogság, szenvedély, szeretet és a többi), hogy természetesen és folyamatosan áramoljanak életünkben.

A valódi szabadságot akkor tapasztaljuk meg, amikor megbocsátunk másoknak és önmagunknak, önvád vagy hibáztatás nélkül. Gyógyulunk és megtanuljuk, hogyan ne azonosítsuk magunkat életünk eseményeivel, hanem felismerjük, hogy legbelül születésünktől fogva mindannyian teljesek és egészek vagyunk. Ráébredünk, hogy eddigi életünkben túlélő üzemmódban éltünk és akaratlanul is küzdelmi stratégiákat építettünk be az életünkbe, hogy megvédjük magunkat. Eddig úgy éreztük, hogy ezek az önelutasító viselkedések tartanak minket életben, biztonságban. Amikor tisztába kerülünk valódi érzelmeinkkel és egészséges szokásokat, viselkedési módokat tanulunk meg, akkor véget vethetünk a depresszió örvénylésének -gyógyszerek nélkül. 

Emellett felfedezzük és megtanuljuk értékelni, hogy mi az, ami boldoggá tesz minket. A felismerés, hogy mi magunk vagyunk felelősek a boldogságunkért, erőt ad ahhoz, hogy kitakarítsuk a további romokat is az életünkből. Megünnepeljük a valóságot, melyben szabadon lehetünk azok, akik vagyunk. Megtapasztaljuk, hogy az érzéseink az életünk sava-borsa és hogy egészséges, erőt adó viselkedésünk összehangol minket valódi hitrendszerünkkel, ezzel energetizálva minket és ösztönözve, hogy életünket annak teljességében élhessük meg. 

Összegezve

A Belső utazás tanfolyam olyan bizonyított és könnyen megtanulható módszert ad át, mely segít felismerni depressziónk valódi okát. Megtanuljuk, hogy eredetileg miből épül fel az idegeskedés, a stressz és a kiégés. Könnyedén beazonosíthatóvá válik számunkra minden stratégia, mellyel kétségbeesetten próbáltuk megakadályozni, hogy érzéseink elárasszanak minket. Egy életre megkapjuk az erőt ahhoz, hogy képesek legyünk gyökerestül megszabadulni hibás mintáinktól.

Amint felfedjük és megszabadulunk az eddig talán ismeretlen elvárásainktól, hogy miként is "kellene" a dolgoknak történniük, helyette megtanuljuk elfogadni azt, ami van; az érzelmi és fizikai egészségünk javulásnak indul. Felismerjük, hogy miként tudja életmódváltásunk elősegíteni, hogy testünk, elménk és lelkünk egészségessé váljon. Ez a kulcs a saját átalakulásunkhoz. Amint felébred bennünk a lelkesedés és lendület, segítségével reggelente csak kiugrunk az ágyból, alig várva, hogy életünk szenvedélyével foglalkozhassunk, nem csak a magunk, hanem az egész emberiség gyógyulását is szolgálva.

Itt az ideje, hogy szembesülj az igazsággal és szabaddá tedd Magad!

Tudd meg, miként változtatja meg az életed a  Journey Intensive!