Gyakori kérdések

Hogyan segít a testen az, hogy foglalkozunk az érzelmeinkkel? 

Az American Center for Disease Control (CDC) kutatásai kimutatták, hogy az összes betegség 85% -a érzelmi alapú. Tehát az érzelmi blokkokkal való foglalkozás; azok feldolgozása és eltávolítása létfontosságú az egészség szempontjából. Ezért olyan erőteljes az Belső utazás, hisz pont ehhez ad konkrét gyakorlati segítséget, és így képes támogatni, helyreállítani a test természetes gyógyulási képességét.

Kinek való a Belső utazás? 

Ha bármilyen testi problémával vagy érzelmi nehézséggel küzdesz, a Belső utazás segíthet. Vagy talán úgy érzed, hogy az élet többet tartogat számodra, és még nem tudtál kiteljesedni... Esetleg elakadtál, vagy mindig ugyanazokba a mintákba ütközöl, és nem vagy képes megtenni a szükséges változtatásokat, a Belső utazás segít eljutni annak a kiváltó okához. Segít feloldani azt, ami visszatartott minden szinten - testileg, érzelmileg, mentálisan és lelkileg. NEM neked való, ha gyors és egyszerű megoldást keresel, anélkül, hogy szembe akarnál nézni az igazsággal. A Belső utazás az igazság szerelmeseinek szól, akik fel akarják szabadítani életüket a túl sokáig hordozott érzelmi nehezékek alól.

Hogyan tud a tanfolyam jobbulást hozni neked? 

Az The Journey (Belső utazás) egyedülálló szemináriumokat kínál. Mindegyik célja olyan személyes, érzelmi és testi elzáródások feltárása, amelyek eddig visszatartottak az életedben és gátat, lezárást vagy talán betegséget okoztak. Tisztázza a kiváltó okokat, míg felszabadító megbocsátáshoz jutsz - megbocsátasz önmagadnak és másoknak is. A személyes, erőteljes utazási folyamat, amelyet megtapasztalsz, közvetlenül Brandon Bays daganatból történő gyógyulásának tapasztalatából született. Az általa kidolgozott The Journey módszer (Belső utazás) lehetővé teszi a mélyen őrzött emlékek elérését sejtszinten - és megtanít a tárolt problémák megoldására és elengedésére.

Van tudományos bizonyíték arra, hogy az Belső utazás képes gyógyítani? 

Az érzelmek nem egyszerűen vegyi anyagok az agyban. Ezek biokémiai anyagok, elektrokémiai jelek, amelyek befolyásolják a test minden sejtjének kémiáját és elektromosságát. A test állapotát olyan érzelmek modulálják, amelyek megváltoztatják a testen belüli világot. 

Candace Pert, az Országos Egészségügyi Intézet (National Institutes of Health) agyi biokémiai vezetője megtalálta az opiát receptorokat - azt a mechanizmust, amellyel a biokémiai anyagok (peptidek) egy csoportja megváltoztatja az elme és a test működését. Kutatása eredményeként rájött, hogy az érzelmek a szervezet szabályozó rendszereként funkcionálnak. Neurológiai (idegrendszeri) szinten Pert úgy találta, hogy például az Istennel/Univerzummal/Sorssal való kapcsolat, az áldás érzése is az agy működésének fontos része.  "Az áldás és a boldogság ugyanabból a gyökérből származnak. Keményen kötődünk a boldogsághoz. Ez normális és természetes" - mondja. 

A természetben előforduló "boldogító anyagokat" endorfinoknak nevezik, és az érzelmi állapotokra és a fizikai tevékenységekre reagálva szabadulnak fel az agyban és a testben. Pert azt mondja: "Az opiát receptor.... a frontális kéregben van, és ez agyunk legfejlettebb része. Mintha arra terveztek volna minket, hogy a döntéseinket az öröm határozza meg. Az agyunk legmagasabb, legintelligensebb része receptorokkal teli, hogy az örömöt használjuk döntéseink kritériumaként. Szóval rendben van, ha jól érzed magad - Isten jó. " Pert így folytatja: " Tudjuk, hogy ezekben a receptorokban az aktiválódás azt eredményezi, hogy az egész szervezet boldogságot érez. ... Ez az endorfinhatás valóban az egyesülés és az isteni egyesülés boldogsága. " Tehát amikor belsőleg létrehozunk egy ilyen rezonanciát, összhangban vagyunk ezzel az isteni énnel. Az igazi boldogság a működés optimális állapotát jelenti.

Vallás-e a Belső utazás? 

Nem, a Belső utazás nem követ filozófiát vagy tant, csak az emberi potenciál határtalan természetébe vetett egyszerű hitet. Egy gyakorlati módszert kínál arra, hogy hozzáférj a lelkedhez, és kapcsolódj a tested bölcsességéhez azért, hogy az egyes sejtjeid szintjéig tisztulj. Tudatában leszel az élet forrásának - bármi legyen is az, vagy bármi, amit annak észlelsz. Az Utazásnak azonban van spirituális dimenziója. Deepak Chopra a vallást a következőképpen határozza meg a spiritualitással szemben: "A vallás hit valaki más tapasztalatában. A spiritualitás saját tapasztalat." A Belső utazás segítségével a saját lelked vezet, a saját tempódban, a felébredés saját, személyes tapasztalatáig.

Az angolom nem jó, lesz fordítás az anyanyelvemre? 

A Belső utazás alatt tolmácsolást biztosítunk a legtöbb nyelvből. Mielőtt jelentkezel, ellenőrizd a honlapon az információkat. A magyarországi központ által szervezett események mind követhetők magyar nyelven.

Fel kell készülnöm a szemináriumra? 

Mindössze azt kérjük tőled, hogy nyitott szívvel gyere, bízz abban, hogy a teljesség számodra is elérhető, és legyél kész arra, hogy szembesülj az igazsággal. A tested képes gyógyulni - és már azzal a döntéseddel, hogy eljössz erre a szemináriumra, elindítottál egy mély belső változást magadban. Most már csak ott kell lenned.

Miért nem mehetek csak a Bőség elvonulásra (Conscious Abundance Retreat) ? 

Az Journey Intensive/Journey Experience (Belső utazás tanfolyam)  előfeltétele az összes többi Belső utazás képzéseknek. ( Kivéve az "Out of the Blue" és a "Liberating Kids' Shining Potential" kurzusokat, amik önálló, alapozó képzések: www.thejourney.com). Van egy kiépített út, amit követünk, ahol minden egymásra épül, ahogy hagymahéjként bontogatjuk le a rétegeket, amik elválasztanak bennünket igaz lényünktől, a belső magtól. Így arra kérünk, bízz a The Journey-ben, légy nyitott szívvel, ahogy nekiindulsz a Belső utazásnak az örömteli felszabadultságod felé. Amikor sikeresen végigjártad a Belső utazás tanfolyamot, végzett utazóvá válsz, és akkortól becsatlakozhatsz a Bőség (Manifest Abundance Retreat) csoportba - átváltoztató utazásod következő állomására.

Mennyi időbe kerül a testet megtisztítani a régi, korlátozó emlékektől? 

Hogy kinél mennyi időbe telik az élete beutazása és életleckéinek felismerése, az egyénenként különbözik. Jónak tűnik, ha az első évben heti egy Belső utazáson részt veszel, mivel ha nem végeztél még belső munkát, alighanem nem csak egy elakadásod van a testedben. 

Hányféle folyamata van a Belső utazásnak?

Az érzelmi utazáson és  testi utazáson kívül egy tucat más folyamat is ki van dolgozva, amivel megszabadulhatsz a negatív, sejtbe zárt emlékeidtől. Ha tehát súlyos a problémád, azt javasoljuk, hogy egy képzett és akkreditált Belső utazás kísérővel utazz néhányszor, hogy eljuthass a probléma gyökeréhez. Ő olyan eszközöket, és módszereket tud ötvözni, amitől az utazásod erőteljesebb lehet. Olyanokat, ami igazán segít elmozdulni a testedben lévő megakadásból.

Van egy betegségem - fog a Belső utazás segíteni benne?

A Belső utazás emberek százezreinek segített már világszerte, mindenféle testi betegség kapcsán nagyon hatékonynak bizonyult. Ezzel együtt is fontos leszögezni, hogy ez nem varázslás, tehát gyógyulási garancia itt sincs. Minden test más és más, minden embernek más és más az útja. Legjobb, ha bizakodva jössz, nyitottan és azzal a szándékkal, hogy felfedezd, ami adatik, elvárások nélkül. 

Az olyan holisztikus módszerek, mint az Belső utazás, használható párhuzamosan a nyugati orvoslási módszerekkel (például rák gyógyítása esetén)? 

Igen. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ha súlyos betegséged van, feltétlenül konzultálj szakorvossal. És ugyanakkor hallgass a testedre is, és tégy úgy, ahogy belülről jónak látod. A Belső utazás jól működik a hagyományos orvoslás mellett is! Sok-sok orvos elvégezte az Belső utazás tanfolyamot azért, hogy a betegségekhez vezető érzelmi gyökeret is megtalálja. Egyes országokban a kórházakban hivatalosan is ajánlják a Belső utazás módszert, kiegészítésként. Ha integrált szemléletű orvost találsz, akkor ő támogatni fogja az utad, miközben abban is segíteni tud, hogy hogyan étkezz és mozogj, és adott esetben milyen kezelést válassz, pl. rák esetén sugárzást, kemot, vagy műtétet. 

Használhatok több különböző alternatív módszert, ha akarok? 

Igen, az Belső utazás jól működik mind a hagyományos, mind az alternatív gyógymódok mellett is. pl. Brandon Bays maga is speciális táplálkozást és tisztító kúrát is használt, amikor a kosárlabda nagyságú tumorát gyógyította - gyógyszerek és sebészeti beavatkozás nélkül. 

Nem hiba-e, ha a nyugati orvoslást és az alternatív terápiákat egyidejűleg használják egy súlyos betegség gyógyítására? Nem lenne-e jobb elköteleződni csak az egyik mellett? 

A saját utadat kell követned. Azt tedd, ami jónak tűnik neked. Figyelj a tested hangjára, arra, hogy mit súg, amikor kezelésekről kell döntened. A Belső utazás a létrejött betegség tudatosságának érzelmi blokkjához visz el. Vannak másféle, nagyon szép gyógyító módszerek is. A The Journey sosem fogja előírni senkinek, hogy milyen módszert válasszon. A gyógyulás része, hogy megtanulsz hallgatni a testedre, és követni annak bölcsességét. 

Mennyire gyakran kellene utaznom, ha nincs súlyos egészségügyi problémám és csak a szabadság érzését szeretném megtapasztalni, és kiteljesedni az életemben? 

Javasoljuk, hogy legalább havonta egyszer, vagy akár kéthetente egyszer utazz. Ez segít abban, hogy folyamatosan tisztítsd a korábban kialakult és tárolt negatív sejtemléket, és hogy egészséges, új, felhatalmazó és megerősítő hiteket és szokásokat alakíts ki. Olyan tudást, amely téged szolgál a jelen pillanatban, és segít abban, hogy elérd mindazt, amit csak kitűzöl.

Hogyan segít a Belső utazás a gyógyulás folyamatában? 

A Belső utazás úgy működik, hogy szabadon engedi a sejt szinten betokosodott, meg nem élt emlékeket. Amikor valami fontos dolog történt veled gyerekkorodban, vagy akár mostanság - és ez lehet jó, vagy rossz emlék - és nem volt lehetőséged az érzelmet teljességében megélni és kiengedni, annak az energiája/tudatossága elraktározódik a sejtekben. Sajnos a negatív élmények akár le is zárhatják az érzelmeket, egészségtelen szokásokat hozunk létre, és ezzel gátoljuk magunkat. Akár meg is betegíthetnek. Szerencsére az Belső utazás vissza tud vinni a régi emlékekhez, és lehetőséget ad, hogy kiengedd, kitisztítsd a negatív érzelmeket a múltadból és sejtjeidből. Helyükbe pedig új, egészséges, megerősítő gondolatokat és választásokat építs ki. Olyanokat, amik a jelen pillanatban a legjobban szolgálnak.