Kapcsolatok

Kapcsolatok

Körülbelül 7,7 milliárd ember él a bolygón

Annak ellenére, hogy többen vagyunk, mint valaha -elég ironikusan -, a magányosság is egyre növekszik. A boldogság szemmel láthatólag nem a számok függvénye.

Sokan, sokáig egy tündérmesében élünk, ahol várjuk, egyre várjuk, hogy egy nap eljöjjön értünk valaki, aki majd megment minket. Célul tűzzük ki, hogy megtaláljuk a "lelki társukat", akivel majd minden nehézségünk varázsütésre szertefoszlik. Vagy talán épp a megmentő szerepét játsszuk, megvédve ezzel másokat önmagunktól, vagy az élettől. Az igazság azonban az, hogy ezek közül egyik történetnek sincs boldog vége. Tudjuk, mert mi is átéltük. Nekünk az segített, hogy a Belső utazás segítségével felismertük, hogy a boldog párkapcsolat egy belső munka, mely velünk kezdődik.

A boldogsághoz vezető út

Az életünk egy pontján elkezdjük megérteni, hogy felelősek vagyunk a saját boldogságunkért és gyógyulásunkért. Ebből az igazságból erőt merítve a szabadságon alapuló döntést hozhatunk, és megtanulhatunk az élet nyújtotta lehetőségek felé elmozdulni, hagyva, hogy a belső megérzésünk vezessen. Amíg ez meg nem történik, nem leszünk magunkkal összhangban és kiábrándultnak, magányosnak érezzük magunkat.

Időről időre azt halljuk, hogy önmagunk szeretetete döntő hatású a másokkal való kapcsolataink minőségére nézvést. A következő pillanatban viszont azt dörgölik az orrunk alá, hogy ha a szükségleteinkkel foglalkozunk, akkor önzőek és nárcisztikusok vagyunk. Persze, hogy ez összezavar! Külső engedélyre és igazolásra várunk, mindig igyekezve, hogy megfeleljünk mások elvárásainak. Ebben a formában egyetlen reményünk, hogy az általuk kívántak összecsengnek a saját belső szükségleteinkkel.

Ha magunkat nem szeretjük igazán, a másikat sem tudjuk

Ritka, hogy mások szükségleteit a magunké elé helyezve valódi boldogságot éreznénk. Helyette a neheztelés és a keserűség ébredhet a másik személy felé. Ez is a bántalmazás egy pusztító köre.

A probléma az, hogy ha megkérdeznék, "Mi tenne téged boldoggá?", valószínűleg nem tudnánk rá a választ. Hogy miért nem?  Legbelső énünk soha nem lesz vevő arra az elgondolásra, hogy valaki más betöltheti a hiányainkat! Sok sikertelen kapcsolat után megérezzük, milyen üres az az elképzelés, hogy van valahol valaki, aki a "jobbik felünk"!

A válasz egyszerű. Hallgass a belső bölcsességedre!

Többségünket sosem bátorították arra, hogy figyeljünk a megérzéseinkre, vagy engedjük, hogy a mély belső bölcsességünk vezessen. Helyette a társadalmi nyomás és elvárások hatására mások hiedelmeihez és elképzeléseihez tartjuk magunkat. Ezért lassan felhagyunk azzal, hogy belső iránytűnkre hagyatkozzunk.

A hiedelmeinket a következő helyekről kapjuk készen:

 • Család
 • Kultúra
 • Vallás
 • Nemi szerepek
 • Személyes tapasztalatok
 • Média
 • Társadalom
 • Szerep modellek
 • Munkatársak
 • Barátok stb...

A kapcsolatok próbára teszik az átalakulásunkat

Erősen átérezhetjük az erőnktől való megfosztottságunkat, ha attól való félelmünkben, hogy elveszítjük a másik szeretetét, engedélyét vagy jóváhagyását, átadjuk a minket érintő döntés jogát. A kapcsolatok épp ezért próbára teszik akaraterőnket, és a fejlődésünk melletti elkötelezettségünket. Különösen, mivel társas lényként előbb a túléléshez kapcsolódó szükségleteinknek ki kell elégülniük. Maslow szükséglet piramisa jól illusztrálja az emberi növekedés fázisait. Úgy írja le a mintázatot, hogy az ember motivációi változnak, kezdve a fiziológiás szükségletekkel.

 1. Fiziológiai szükségletek
 2. Biztonság 
 3. Szeretet és összetartozás 
 4. Önbecsülés
 5. Önmegvalósítás
 6. Transzcendencia

Először az alapvető szükségleteinkkel kell találkoznunk

Ösztöneink szintjén a három legalapvetőbb terület, ahol igyekszünk szükségleteinket kielégíteni:

 • Önvédelem
 • Szexualitás
 • Társadalom

A fontossági sorrend mindannyiunknál változó, sőt egyéb hatások függvényében időszakosan bennünk is változik. A Maslow piramist, vagy a fent említett 3 alapvető szükségletet tekintve egyértelműen látszik, hogy amíg ezeket az igényeinket nem elégítjük ki, addig nincs esélyünk arra, hogy boldog párkapcsolatban élhessünk bárkivel, vagy akár csupán békében önmagunkkal.  Amikor saját magunkkal konfliktusban vagyunk, akkor az átélt fájdalom beszűrődik a kapcsolatainkba is és mérgező elegyként tesz mindenkit boldogtalanná. A Journey Intensive elvonuláson megtanuljuk, miként szeressük  meg önmagunkat és fogadjuk el vágyainkat, így felismerjük, mi az, ami valóban elégedetté és boldoggá tesz minket.

HATÉKONY FOLYAMATOK SEGÍTSÉGÉVEL...

 • megtanulod saját lelked és belső bölcsességed fényét kivetíteni az életedre, így a magasabb rendű éned iránymutatást tud adni Neked. 
 • könnyű és közvetlen hozzáférést kapsz az életedet irányító tudatalatti hitrendszeredhez.
 • felismered alapvető egészségre káros hiedelmeidet, mely alapján az összes többi hited formálódik.

 • feltárul előtted az összefüggő szabályok, címkék, ígéretek, fogadalmak és értékek hálózata, melyek a valósággal nem összeegyeztethető hiedelmeket működtetnek benned.

 • kiszabadulnak szükségtelen hiedelmeid, melyeket sejtszinten kitisztíthatsz magadból.

 • beüzemelsz új, egészséges, erőt adó megerősítéseket, melyek segítik a legmagasabb és legmélyebb gyógyulásodat.

 • összehangolod viselkedési módjaidat, hiedelmeidet és érzéseidet, így elkezdheted megélni valódi életedet.

Helyezd magad a dobogó tetejére és létesíts tudatos kapcsolatokat másokkal

Amint kialakítottad tudatos hitrendszered és megadtad magadnak az engedélyt, hogy minden szinten gondoskodhass szükségleteidről, végre egészséges és méltó kapcsolatok kialakulását tapasztalhatod meg másokkal. Kapcsolatod önmagaddal és másokkal nem kell, hogy kölcsönösen kizárólagos legyen. Nem szükséges mindenednek meglennie mielőtt megtanulsz együtt gyógyulni és növekedni egy másik személlyel. A tudatos kapcsolat létrehozásához mindkét embernek meg kell hoznia a saját boldogságát és megelégedettségét támogató döntéseket -és ugyanezt kell kívánni a másik fél számára is.

Az Önmagad és mások iránt érzett szereteted felszabadít a magányodból

A három napos intenzív Belső utazás tanfolyam örökre megváltoztatja az életedet! Végre olyan mélységekig fogod megérteni Önmagad, melyről korábban álmodni sem mertél. Tagadhatatlan kapcsolatot hozol létre érzelmi és fizikai jólléted között -örökre megérted, hogy e kettő hatással van egymásra. Ez pedig megadja a szándékot és bátorságot ahhoz, hogy kimondd életed tapasztalásai kapcsán az igazságot, és letisztázd magadban a múltad, megbocsáss önmagadnak és másoknak, hogy egyszer és mindenkorra, az életed minden szintjén gyógyulásnak indulhass. A megtanult technikák segítik boldogságodat, fizikai egészségedet, kapcsolataidat, a depresszió legyőzését, spirituális ébredésedet és hogy elérd a bőséget életed hátralevő részére.  Mindez kapcsolatban áll egymással és szétbonthatatlanul összefonódik. Így az egyik területen megkezdett gyógyulás beszivárog a többire is. Amikor elkezdesz tudatos döntéseket hozni, onnantól végre teljes egészében élvezheted az életedet. 

Kötelezd el magad a gyógyulásod mellett! Vállald a felelősséget saját boldogságodért!

Tudd meg, miként változtatja meg az életed a 

JOURNEY INTENSIVE!