Érzelmi jóllét

Érzelmi jóllét

Annak érdekében, hogy a múltbéli traumáidtól meggyógyulhass, meg "kell" élned a megbocsátást.

Azok az emberek, akiket komolyan bántottak, gyakran hirdetik, hogy ezt sosem fogják megbocsátani. Tulajdonképpen inkább meghalnának, semhogy megbocsássanak. Ez az elhatározás ugyanakkor feloldható, amint megértik, hogy a megbocsátás ajándékát önmagunknak adjuk.

A megbocsátás nem jelenti, hogy el kell nézned a bántalmazó viselkedést. Azt sem, hogy megengeded, hogy bárki újból bántson. A fájdalom magja talán egy "megbocsáthatatlan" tett. A Belső utazás tanfolyam (Journey Intensive) ugyanakkor megtanít, hogyan férj hozzá a fájdalmas múlt eltemetett sejtemlékeihez, és hogyan találj megbocsátásra - a magad és a téged bántó személy lelke számára. Ez felszabadít a szenvedés gúzsából.

Amikor újra és újra lejátsszuk az érzelmi történeteinket a fejünkben, az árt az egészségünknek. Valahányszor megismétlünk egy történetet, akár képzeletben, akár hangosan kimondva a szavakat, felkavarjuk az érzelmeket, melyek elárasztják testünk sejtjeit.

Az érzelmek valójában mozgásban lévő energiák. Az érzések természete, hogy jönnek és mennek. A gyerekek is pillanatok alatt jutnak sírástól nevetésig. Mégis -hála a szociális kondicionálásunknak-, sokan tettünk magunkévá olyan megküzdési stratégiákat, melyek segítségével elfojtjuk vagy elkerüljük őket.  Előfordul az is, hogy kapaszkodunk, vagy beleragadunk egy bizonyos érzésbe. Valahányszor az érzelmi energiáink stagnálnak vagy meg vannak tagadva, annak komoly negatív hatása van az életünkre.

Némely érzésnek gyógyító jellege van. Mások, ahogy idővel újra és újra lejátszódnak bennünk, a test természetes gyógyító képességét is károsíthatják. A megbocsátás megtöri ezt a károsító körforgást és olyan új, egészséges bizonyosságokat hív életre, melyek a legmélyebb szintű gyógyulásunkra vannak hangolva.

Sokan rettegünk az érzéseinktől

Megfigyelhetjük, hogy a vadon élő állatok hogyan kezelik az "érzéseiket". Egy antilop, aki épp megússza, hogy egy gepárd felfalja, addig reszket minden ízében, míg  "ki nem rázza" magából a túlzott adrenalint, amit a szervezete termelt a menekülés során. Ezzel szemben mi emberek egy trauma, vagy nagy intenzitású érzelmek után nem szabadítjuk fel a túlzottan felgyülemlett energiákat, mert arra szocializáltak minket, hogy tartsuk őket gondosan bezárva. Így ahelyett, hogy természetes úton megszabadulnánk a felgyülemlett érzelmi energiáktól, azok egy tudatalatti szinten fejtik ki romboló hatásukat. Ennek a mechanizmusnak az a következménye, hogy minden döntésünket az elfojtott félelmeink befolyásolják. Anélkül, hogy teljesen tisztában lennénk vele miért, újra és újra olyan döntéseket hozunk, melyek nincsenek összhangban a legmélyebb vágyainkkal. Ez a mintázat és viselkedés minden elképzelhető szinten szabotálja az életünket.

Míg egy nap föl nem ébredünk

Néhány kristályosító esemény vagy traumatikus élmény hirtelen ráébreszthet bennünket, hogy mi magunk felelősek vagyunk a gyógyulásunkért és boldogságunkért. Nem hibáztathatunk tovább másokat és nem kereshetjük a segítséget örökké valahol kívül. Helyette meg kell találnunk a múltunkban rejtező kristályosító élményeket, és feloldani a benne tárolt és zárolt érzelmi energiákat valamilyen egészséges módon. Ez teszi lehetővé számunkra, hogy érzelmekben gazdagon, vibráló egészségben és szabadságban élhessünk.

A kulturális hiedelem rendszer, amiben élünk, az életminőségünkre is jelentős hatással lehet. Talán azt tanultuk, hogy bármi jobb, mint kifejezni az érzéseinket, különösen, ha elsöprő érzésekről van szó. Végeredményben szinte allergiásak leszünk rájuk, és úgy élünk, hogy erősen kordában tartjuk őket. Egy köztes, tompított szinten. Se túl enyhén, se túl erőteljesen. Így tesszük életünket "középszerűvé".

Jöjjön néhány példa a "középszerű" érzésekre:

 • Mérges vagyok
 • Rosszul érzem magam
 • Jól érzem magam
 • Minden oké
 • Szomorú vagyok 
 • Frusztrált vagyok

A mélyebb érzelmek gyakran a tiltott zónába esnek, ezért elérhetetlenek. Következzen néhány példa az intenzív érzésekre:

 • Szenvedély
 • Düh
 • Vágyódás
 • Gyűlölet
 • Szerelem
 • Gyász
 • Lelkesedés

Ezek a jóval erőteljesebb, kifejezőbb érzések sokakat megrémítenek, mivel egészségtelen viselkedésmódokkal azonosítják őket. Például, ha valaki szemtanúja lesz, hogy egy feldühödött ember megüt, vagy más fizikai módon bántalmaz valakit, akkor tudat alatt összekötheti a dühöt a bántalmazással. Ettől kezdve számára a düh megegyezik a bántalmazással. Ezzel elérhetetlenné válik számára egy amúgy érvényes emberi érzés, hiszen a dühöt pusztító energiaként azonosítja.

Meg kell tanulnunk különválasztani az érzéseket a viselkedéstől, különben a megtagadott érzelmeink láthatatlan erőkként irányítják tetteinket, érzelmi terhet vagy akár testi betegséget okozva nekünk.

A JOURNEY INTENSIVE-EN MEGTANULOD, HOGYAN

A Belső utazás egy olyan módszert fejlesztett ki, mellyel hozzáférsz az életedet a tudatküszöb alatt futtató programokhoz. Egyszerű módot kínál, hogy gyökerestül tépd ki a régi, korlátozó szokásaidat, teret teremtve, hogy a tudatos jelenlét virágozhasson ki helyette. Ez szabadságot ad, hogy érzéseidet a maguk teljességében megéld, és bölcsen választhasd meg tetteidet. Megtanít, ...

 • hogyan érd el az eltemetett sejtemlékeket
 • hogyan érezz minden érzelmet a maga teljességében
 • hogyan ürítsd ki az elraktározott fájdalmakat
 • hogyan bocsáss meg magadnak, másoknak, az életnek
 • hogyan ne nézz el bántalmazó magatartást
 • hogyan különböztesd meg érzéseidet hiedelmeidtől, és ezeket a viselkedésestől

VÁLJ ÉRZELMILEG MÉG INTELLIGENSEBBÉ

A Journey Intensive-en felfedezheted a tettek és érzések elkülönítésének módját és megtanulod magad egészségesebb módokon kifejezni. Nincs szükség többé színlelésre, nem kell többé lenyelned az érzéseidet, vagy egészségtelen szokásokkal, viselkedéssel elfedni őket. . Amint elkezded megtisztítani tudatalatti hiedelem rendszereidet, érzelmileg és testileg is javulást fogsz tapasztalni. Döntéseid egyre inkább szinkronba kerülnek legmélyebb vágyaiddal. Eleven és mások javát is szolgáló életet élhetsz!

Tudd meg, mire számíthatsz a Belső utazás tanfolyamok 3 napján:

Szerezd meg Magadnak a kulcsot a valódi szabadsághoz!